top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHanja de Boer

2015 tot heden… een terugblik

Bijgewerkt op: 9 dec. 2022Terugblik

Toen ik in 2015 mijn vaste baan verloor en besloot dat ik voortaan het heft in eigen hand zou nemen had ik niet kunnen bedenken dat ik daar zo gelukkig van zou worden.


Uiteraard was daar in eerste instantie de boosheid en het verdriet. Maar ook de onzekerheid. Ik wist dat het heel lastig zou worden om nog een nieuwe vaste baan te vinden, maar wilde ik dat eigenlijk wel?


Ik heb met veel mensen gesproken en uiteindelijk de knoop doorgehakt… ik word gewoon mijn eigen baas. And the rest is history.


En wat heb ik onwijs veel geleerd de afgelopen jaren. Niet in de laatste plaats over mijzelf. Ik bleek dingen te durven en te kunnen waarvan ik niet eens wist dat ik dat kon. Mijn motto werd al snel (met dank aan Pippi Langkous): ik heb het nog nooit gedaan dus ik kan het.


Als secretaresse hoefde ik niet veel meer te leren na een lange carrière bij diverse werkgevers. Stuk voor stuk onwijs leuke functies bij hele leuke bedrijven.

Op het gebied van communicatie had ik wel een en ander gedaan en dat vond ik altijd ook een van de leukste onderdelen van mijn vak. Hoe leuk was het dat ik de mogelijkheid nu kreeg om hier meer mee te gaan doen. Ik kreeg opdrachten voor het schrijven van teksten en vooral ook het redigeren van teksten. Voor websites, voor een boek, voor een magazine.


En toen kwamen ook de verzoeken of ik een website kon maken. Tuurlijk kon ik dat 😜. En recent nog heb ik voor een bedrijf de ontwikkeling van een glossy magazine begeleid. Van het zelf houden van interviews en het uitwerken daarvan tot de redactie van bestaande teksten. En ik mocht daarvoor mijn eigen team samenstellen.


Maar ook kwamen er leuke opdrachten als management ondersteuner. En werd ik bij een aantal opdrachtgevers regelmatig teruggevraagd. We zijn inmiddels zo'n 7 jaar verder en ik ben - na een aantal maanden pionieren en mijn zzp’er zijn voorbereiden - eigenlijk continue aan het werk geweest.

En daar ben ik dankbaar voor. Het had ook heel anders kunnen lopen uiteindelijk, maar blijkbaar was ik op bepaalde momenten de juiste persoon op de juiste plek.

En nu wordt het tijd om wat gas terug te nemen. Ik ga me vooral richten op het schrijven en redigeren van teksten en het maken van websites. Maar mocht er een leuke korte opdracht langskomen als management ondersteuner dan zal ik zeker geen nee zeggen als dit past binnen de werkzaamheden die ik op dat moment doe.


Maar vooral ga ik genieten van wat meer vrije tijd. De afgelopen jaren waren intens en soms ook best spannend en vermoeiend. Ik heb hard gewerkt om te komen waar ik nu ben, al gaf me dat zoveel voldoening dat het niet als werken voelde. Ik ga nu gewoon af en toe een dag (of misschien wel 2!) helemaal niks doen qua werk en probeer me dan niet schuldig te voelen omdat ik denk dat ik spijbel 🤣


Voorlopig is dit dan ook mijn laatste blog (ook al schreef ik die wel heel onregelmatig) en als ik ze teruglees dan geeft dat wel een mooi beeld van mijn reis als zzp’er.

Ik ga zeker nog niet achter de geraniums zitten (die vind ik trouwens ook niet mooi), maar ga vooral genieten van het leven. En als ik dat kan combineren met leuke opdrachten, dan kan ik alleen maar constateren dat ik een gelukkig mens ben.


Meer blogs lezen met mijn gedachten en ervaringen? Ga dan naar mijn blogpagina.

97 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page