top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHanja de Boer

Een houten jubileum


Hoewel ik niet zo ben van de speciale jaren om die extra te vieren, stond ik afgelopen week toch even stil bij hoe het er 5 jaar geleden voor stond. Een 5-jarig jubileum schijnt dus een houten jubileum te zijn, dat moest ik ook opzoeken hoor.5 Jaar geleden was ik mijn vaste baan van de ene op de andere dag kwijt. Mensen die mij kennen weten dat ik dan even ongelooflijk boos en verdrietig ben, maar dat ik niet het type ben om daarin te blijven hangen. Ik kreeg daar de tijd ook niet voor, want in diezelfde week kregen we het bericht dat mijn moeder longkanker had. En dan is al het andere ineens niet meer zo erg.


Wat was ik blij dat we, doordat ik geen werk had, de taken om met mijn moeder alle onderzoeken en gesprekken met artsen in te gaan eerlijk konden verdelen. Zoals JC het al zei: elk nadeel heb zijn voordeel.


Ondertussen moest ik natuurlijk wel gaan bedenken wat ik wilde gaan doen. Wilde ik nog een keer gaan solliciteren naar een vaste baan? Lekker makkelijk natuurlijk om elke maand verzekerd te zijn van een vast inkomen, dat wel. Maar wilde ik dat ook echt? Bijkomend “probleem” was dat ik die maand 60 werd en het bedrijfsleven nou niet bepaald stond te springen om mensen van die leeftijd nog aan te nemen. En zelfs al was ik 10 jaar jonger geweest, dan nog heeft het bedrijfsleven er moeite mee helaas.

Nou ben ik altijd wel iemand geweest die hield van een uitdaging (hoewel bungeejumpen een stap te ver was aangezien ik al hoogtevrees heb op een drempel) dus ik besloot de uitdaging aan te gaan om voor mijzelf te gaan beginnen.


Een naam bedenken voor mijn bedrijf, een logo ontwerpen, een website bouwen. Allemaal dingen die ik nog nooit had gedaan, maar – zoals mijn moeder altijd zei – “kan niet ligt op het kerkhof en wil niet ligt ernaast”. En laat ik dat gepiel om een website te maken en teksten te schrijven nou hartstikke leuk vinden! Ik heb er ook rustig de tijd voor genomen en ben in de loop van dat jaar 2015 begonnen met het opbouwen van een netwerk. Ik werd actiever op LinkedIn, bezocht netwerkbijeenkomsten, op ieder feestje zwaaide ik met mijn visitekaartjes.


En zo kreeg ik mijn eerste opdracht, de teksten redigeren van de blogs en recepten op de website van Charlie’s Kitchen. En tijdens een evenement dat zij organiseerde ontmoette ik Mathijs Vrieze waar ook een hele fijne samenwerking uit is ontstaan. De eerste opdracht als secretaresse kreeg ik in 2016 bij Roche.


Nu, 5 jaar na het besluit om voor mijzelf te beginnen, kan ik zeggen dat dat de beste beslissing ooit is geweest. Ik heb zoveel geleerd. Ik maak websites, bouw webwinkels, schrijf teksten voor websites die anderen maken, ik maak e-boeken, ik heb teksten geredigeerd voor een magazine en voor een boek en ik heb nog steeds leuke opdrachten als secretaresse. En met al mijn opdrachtgevers heb ik nog steeds contact of doe ik nog steeds leuke opdrachten voor.


En toen kwam Corona! Vakanties gingen niet door, helemaal geen opdrachten op locatie meer en ook de opdrachten op het gebied van teksten schrijven en redigeren en websites maken bleven even uit.


Maar wel een periode om, na een hectische tijd waarin zowel mijn moeder als een van mijn beste vriendinnen overleed, even rustig na te denken over wat er werkelijk belangrijk is in het leven en tijd te nemen voor een reset. Lekker veel gelezen, kasten opgeruimd (wie niet???) en gewandeld.


En toen ik voelde dat het tijd werd om weer wat te gaan doen kwamen de opdrachten vanzelf weer. Weliswaar niet op locatie als secretaresse (dat komt vast wel weer), maar wel op het gebied van redigeren en het schrijven van teksten zodat ik nu weer, als vanouds, ’s ochtends na het ontbijt en de krant achter mijn bureau zit in mijn eigen kantoortje en lekker aan het werk ben.


En ja, inmiddels ben ik dan 65. Vroeger vond ik dat oud (en de kids van nu vinden dat nog steeds oud denk ik), maar ik barst nog van de energie en ideeën en ben zeker niet van plan om al achter de geraniums te gaan zitten. Maar vooral te doen wat ik leuk vind en waar ik energie van krijg. En trouwens… ik houd helemaal niet van geraniums ;-)


Dus op naar het kristallen jubileum dan maar?


Meer blogs lezen met mijn gedachten en ervaringen van de afgelopen 5 jaar? Ga dan naar mijn blogpagina.

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page