top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHanja de Boer

Een jaar om niet snel te vergeten…

Bijgewerkt op: 6 apr. 2018
Aan het einde van het jaar wordt er overal flink teruggeblikt. Naar het nieuws, naar de sport, naar entertainment, verzin het maar. Dus ik kan dan natuurlijk niet achterblijven toch?


Mijn eerste volledige jaar als zelfstandig ondernemer. 2 Jaar geleden, op mijn 60e bedacht ik dat ik de stap maar eens moest nemen. Rustig dat pad uitgestippeld, af en toe een klein opdrachtje en mijn eerste echte grote opdracht in juli 2016.


Eind 2016 heb ik opgeschreven wat mijn dromen en doelen waren voor 2017. En nu, terugkijkend naar wat ik toen heb opgeschreven, kan ik zeggen dat er zoveel meer is uitgekomen dan dat ik toen had bedacht!

In het kort daarom hier dan ook mijn jaaroverzicht 2017.


Januari          

Gestart bij de iPabo als Secretaresse van het CvB. Een opdracht voor zo’n 6 maanden.


Februari

Gesprek gehad met Lienke de Jong van Dear Good Morning over een samenwerking. Corrigeren en SEO-proof maken van de webteksten van deargoodmorning.nl.


Maart 

Spoedopdracht van mijn vorige opdrachtgever Roche in Woerden. Of ik even 2 maanden wilde bijspringen als Team Assistant. Tuurlijk wilde ik dat, ik heb daar met zoveel plezier gewerkt! Pittig in combinatie met de iPabo opdracht, maar te leuk om nee te zeggen.

​​


April 

High Wine, georganiseerd door Charlotte de Jong van Charlie’s Kitchen.Daar heb ik Mathijs Vrieze (alledagenvers.nl) en Niels Oosterhof (12Design) ontmoet. En afgesproken dat we op korte termijn zouden gaan praten over een samenwerking voor het corrigeren en SEO-proof maken van hun webteksten.


Mei 

Druk… druk…. druk….


Juni 

Opdracht bij de iPabo wordt nog verlengd tot einde van het jaar.


Juli 

SEO-training gedaan. Ik word steeds vaker gevraagd voor het corrigeren en SEO-proof maken vanwebteksten, dus daar wil ik gewoon meer van weten.


Augustus

Dag in het ziekenhuis voor onderzoeken naar een verdacht plekje op de foto’s die in de “borstenbus” zijn gemaakt. Gelukkig bleek het loos alarm.


SEO-training voor tekstschrijvers gehad bij SEO-Guru.


Hele leuke kleine opdracht voor moti-design.com. Een prachtige organisatie die vrouwen in Nepal de kans geeft om op een goede manier geld te verdienen door het maken van prachtige producten.​ 


September

Het is niet altijd werken, dus een heerlijke vakantie gehad op Kreta.

Alle teksten voor de website van 12design.nl gecorrigeerd en SEO-proof gemaakt.


Oktober 

Start gemaakt met de teksten voor de website van Mathijs Vrieze (alledagenvers.nl)die begin november live is gegaan.


November

Heel erg druk geweest met teksten die moesten worden nagekeken voordat ik een weekje ging snorkelen in Egypte begin december.Leuke nieuwe opdracht van Faina Kappen voor fit20 (www.fit20huizen.nl) in Huizen. Het ontwerpen van een nieuwsbrief, het schrijven van teksten en de verzending van nieuwsbrief nummer 1.

​​

December

Weer veel teksten nagekeken, leuke fotoshoot voor de feestdagen met het team van Charlie’s Kitchen.


Opdracht iPabo wordt verlengd tot eind februari.


​​ En dan is het jaar voorbij en kan ik oprecht zeggen dat het een mooi en goed jaar was! Geen nare gebeurtenissen, geen ziektes, wel prachtige nieuwe samenwerkingen, mooie ontmoetingen met inspirerende mensen, heel veel fijne dagjes weg met vriendinnen en, ook niet onbelangrijk, mooie vakanties.


Er zijn op zakelijk gebied ontwikkelingen geweest die ik nooit had kunnen voorzien, namelijk dat ik van mijn passie voor taal mijn werk heb kunnen maken. Het corrigeren en schrijven van teksten en het SEO-proof maken daarvan is zo ontzettend leuk om te doen! En in combinatie met een paar dagen per week een opdracht als secretaresse is dit voor mij de ultieme vorm van werken als freelancer.

Gemiddeld veel meer uren dan bijvoorbeeld in vaste dienst, maar als je dit met zoveel plezier doet, dan maken die extra uren helemaal niets uit. Ik krijg er alleen maar meer energie van.

​​

En wat gaat 2018 brengen? Kan 2017 nog worden overtroffen? Ik houd van verrassingen, maar ik hoop op nog meer leuke tekst opdrachten en vanaf eind februari weer op een hele leuke opdracht als secretaresse.


En verder? Ik ga vooral door met waar ik mee bezig was in 2017 en ben eigenlijk best wel een beetje trots op wat ik, inmiddels als 62-jarige, in betrekkelijk korte tijd heb gerealiseerd.

Je bent nooit te oud om nieuwe uitdagingen aan te gaan, daar ben ik van overtuigd, maar ik besef ook heel goed dat een klein beetje geluk, naast heel hard werken, daar zeker aan meehelpt.


Ik wens iedereen een fantastisch 2018, zowel zakelijk als privé. En vergeet niet:

Kijk alleen terug om te leren, kijk vooruit om te dromen, maar leef vooral NU!


Liefs, Hanja

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page