top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHanja de Boer

Wat neemt het leven soms een onverwachte, maar o zo leuke zijweg

Toen ik een kleine 4 jaar geleden de beslissing had genomen om als zzp’er verder te gaan kon ik niet vermoeden dat dat zo leuk zou uitpakken.


40 jaar had ik gewerkt als secretaresse, op alle mogelijke niveaus, en de bedoeling was om dat als zzp’er te blijven doen. Uiteindelijk lag daar mijn hart en was ik daar goed in al zeg ik het zelf. En het gaf ook een gevoel van veiligheid om te kiezen voor het bekende. Uiteindelijk was de stap om eigen baas te worden al heel wat en om dan ineens ook het roer om te gooien was misschien een brug te ver.


Dat vond ik toen. Maar hoe anders kan het lopen. Mijn eerste grote opdracht was inderdaad een secretaresse opdracht, en ook nog eens een hele leuke, bij Roche. Maar ondertussen werd ik ook weleens gevraagd om teksten te corrigeren of te schijven voor websites. En om een website te maken. En dat vond ik leuk!!!En van het een kwam het ander. Steeds vaker werd ik voor dat soort “klussen” gevraagd. En bleek ik ook nog eens handig te zijn in het SEO-proof maken van teksten. Als iemand mij 5 jaar geleden had gevraagd wat SEO-proof was, dan had ik hem of haar wezenloos aangekeken, geen idee wat dat was.


Taal is altijd wel een passie van mij geweest, ik heb me vaak ook beziggehouden met communicatie bij de bedrijven waar ik heb gewerkt. Dus hoe leuk was het om daar dan ook een deel van mijn werk van te kunnen maken. Ik ben cursussen gaan volgen op het gebied van SEO en redigeren van teksten omdat ik vind dat je nooit stil moet blijven staan, welke leeftijd je ook hebt. En je bent nooit te oud om iets nieuws te leren toch?


Gelukkig werd ik ook nog steeds gevraagd om als secretaresse tijdelijk te komen ondersteunen, want dat is uiteindelijk nog steeds mijn vak en ook nog eens een superleuk vak. En hoe leuk is het om 2 passies te mogen combineren! Mijn passie voor taal en mijn passie voor mijn vak als secretaresse. Dan ben je toch een bofkont?


Op dit moment ben ik bezig met het maken van 2 websites, teksten aan het redigeren voor meerdere opdrachtgevers, heb ik net een visitatierapport afgerond voor hogeschool iPabo (wat ook ontzettend leuk was om te doen) en is mijn opdracht bij Roche verlengd tot eind juli. En wat ook zo leuk is… ik heb 2 interviews gegeven over hoe ik op “mijn ouwe dag” voor mijzelf ben begonnen, hoe ik dat heb aangepakt, wat mijn valkuilen waren etc. En daaruit zijn weer verzoeken gekomen van mensen die daarover graag met mij willen sparren omdat zij die stap ook hebben genomen of overwegen die stap te nemen. En ik deel heel graag mijn ervaring met hen. Ook al weer zo leuk om te doen.


Het enige wat nu nog ontbreekt is weer een leuke opdracht als secretaresse naast al die andere leuke opdrachten die ik nu heb. En daar ga ik de komende tijd dan ook naar op zoek. Weer even flink netwerken (is ook leuk om te doen) en zo weer de voor mij perfecte combinatie te krijgen. Want naast alle leuke dingen die ik nu al doe wil ik toch echt wel graag mijn vak als secretaresse blijven uitoefenen voor een dag of 3 à 4 per week.Wat is nou de kern van dit verhaal

  • Als je een droom hebt, probeer die dan te verwezenlijken.

  • Gebaande paden zijn helemaal niet spannend, stap er eens buiten en je zult zien dat die nieuwe weg veel leuker is.

  • Blijf jezelf ontwikkelen, je bent nooit te oud om nieuwe dingen te ontdekken.

  • Niet bang zijn om ja te zeggen tegen iets wat je nog nooit gedaan hebt (hoe fijn zijn Google en YouTube om iets uit te vogelen:-).

  • Maar vooral… geniet van alles wat je doet.

En genieten dat doe ik. Ik ben een hele blije zzp’er, dat kunnen we nu toch wel concluderen?

57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page