top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHanja de Boer

Inspiratie… waar komt dat toch vandaan?Iedereen haalt zijn of haar inspiratie ergens anders uit. Ik heb eens zitten nadenken door wat of wie ik eigenlijk geïnspireerd word.

Afgelopen week was ik bezig met het redigeren van een blog van Lienke de Jong van Dear Good Morning. Deze blog ging over een mail die zij van iemand had ontvangen en wat dat met haar had gedaan en hoe zij daarop had gereageerd (blog).

Ik vond dat Lienke dit op een hele mooie, persoonlijke, manier had aangepakt. Zij is voor mij een voorbeeld van een jonge vrouw die een droom had en heeft, hier met haar hele ziel en zaligheid voor is gegaan en nog gaat zonder haar eigen identiteit te verliezen. Ze had ook kunnen denken “wat een gezeur, hier heb ik geen tijd voor”, maar onderdeel van haar succes is dat zij een betrokken mens was en is gebleven. En zo iemand inspireert mij.


Charlotte de Jong van Charlie’s Kitchen is ook zo iemand. Ook weer een jonge vrouw met een droom en die precies wist hoe het allemaal moest.

Je bent jong dus kun je best heel veel ballen tegelijk in de lucht houden toch?

Ze had het zakelijk en privé leuk voor elkaar totdat ze in een burn-out belandde. Ze stelde zich heel kwetsbaar op door dit te delen met haar volgers, maar de manier was zo oprecht dat dit eigenlijk alleen maar positieve reacties heeft opgeleverd. Ze heeft het onderwerp bespreekbaar gemaakt bij haar vele volgers en heeft daar hopelijk ook mensen mee kunnen helpen. De manier waarop Charlotte, ondanks alle tijdelijke shit, toch blijft knokken voor haar droom Charlie’s Kitchen inspireert mij.


Nog zo’n inspiratiebron: Mathijs Vrieze. Elke keer als ik weer een van zijn recepten redigeer weet hij mij te inspireren om beter na te denken over wat ik eet en hoe ik daarvoor heel simpel verse ingrediënten kan gebruiken.

Maar vooral inspireert hij mij door zijn enorme enthousiaste manier waarop hij met zijn vak bezig is. Uiteraard is het fijn als hij daarmee meer tv-kijkers, meer volgers en meer kopers van zijn boeken krijgt, maar dat zijn niet de doelen waar alles voor moet wijken. Zijn passie is om zijn liefde voor gezond koken met de hele wereld te delen, o.a. via zijn platform Alle dagen Vers. En die passie inspireert mij.


Maar ik word zeker ook geïnspireerd door niet-opdrachtgevers. Een daarvan is Michael Pilarczyk. Vanaf het eerste moment dat ik zijn boek “Master your mindset” las werd ik gegrepen door zijn verhaal. Een verhaal van ups en downs, van rijkdom en armoe, maar vooral een verhaal van hoe iemand zijn leven een andere wending geeft en heel veel mensen weet te overtuigen om “je mooiste leven te leven”.

Ik ben helemaal niet zweverig aangelegd, integendeel, maar Michael weet mij absoluut te inspireren met zijn verhaal, zijn podcasts en blogs.


Sinds ik de stap heb genomen om voor mijzelf te beginnen, zo’n dikke 2 jaar geleden, ben ik me er bewust van geworden dat het voor mij belangrijk is om af en toe goed na te denken over hoe ik verder wil. In een vaste baan ben je geneigd om maar door te sudderen en als het allemaal goed gaat met je eigen toko loop je het risico om het ook wel prima te vinden zo en verder niet na te denken over wat misschien anders zou kunnen.

Anders hoeft niet altijd beter te zijn, maar veranderingen houden je wel scherp. Iedereen doet dat natuurlijk op zijn eigen manier, maar mij helpt het om me te laten inspireren door allerlei verschillende mensen, bekend en onbekend, mensen met een passie, mensen met een droom, mensen met een verhaal.

Uiteraard heb ik zelf ook een droom, een passie, een verhaal. Dus heel misschien kan ik andere mensen weer inspireren met mijn verhaal. Zou dat niet mooi zijn?

Groeten, Hanja

25 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


hanja de
Jan 06, 2019

Leuke blog 😉

Like
bottom of page